L’equip

FUNDADORA – LAURA ESTEVE

Laura Esteve, directora del centre de dansa Laura Esteve a Sant CugatLaura Esteve és la  fundadora del centre i la seva història és la que dóna sentit a la nostra filosofia. Amb 10 anys començà els seus estudis de dansa amb l’Emma Maleras i amb només 16 anys ja entra a formar part del cos de ball del Liceu, amb el mestre Joan Magriñà.

Paral·lelament, cursa estudis de dansa a l’Institut del Teatre de Barcelona, on obté el títol de dansa clàssica l’any 1972. Durant 2 anys amplia els seus estudis en el Centre de Dansa Rosella Hightower a Cannes (França).

La seva experiència professional comença el 1974, quan entra a formar part del cos de ball del Gran Teatre de Nancy, dirigit per Gigí Caciuleanu. En aquest període de temps, interpreta diversos papers de solista com “Pavana per una infanta difunta”, entre d’altres.

L’any 1979 Christian Tolelle la crida per formar part del “Ballet del Nord”, on destaca en papers importants, en diferents coreografies com “Germinal”. La seva gran oportunitat però, arriba al 1981 amb Boris Tonin-Nikich, qui li dóna un paper rellevant a la seva companyia, ballant “L’ocell de foc” i “Homenatge a Wagner”, reconegudes obres del coreògraf.

 


DIRECCIÓ – Sònia Romà

 (mestra de dansa clàssica i contemporània)

Sònia Romà, professora del centre de dansa Laura EsteveSonia Romà comença els seus estudis de rítmica a l’edat de 5 anys amb  Pilar Roig. Tot seguit s’inicia en el món de la dansa amb la Laura Esteve i més tard en la dansa contemporània de la mà de Maria Roca, Pepe Hevia i Carles Salas.

L’any 1998 és admesa a la universitat holandesa ROTTERDAMSE DANSACADEMIE (CODARTS), on cursa estudis durant un any.

El 1999 torna a Barcelona i és admesa a l’Institut del Teatre, on estudia durant quatre anys fins a obtenir el títol l’any 2002. Paral·lelament realitza nombrosos cursos amb grans mestres reconeguts dins del món de la dansa.

L’any 2003 actua diverses vegades al GRAN TEATRE DEL LICEU i, simultàniament, després de 2 anys de pràctiques, entra a formar part del professorat del  CENTRE DE DANSA LAURA ESTEVE.

Durant 5 anys va compaginar aquesta tasca amb la de ballarina de la Companyia de dansa PEPE HEVIA, realitzant espectacles a nivell nacional i internacional.

L’any 2022, després de la jubilació de Laura Esteve, més de 20 anys de docència, i ajudant de direcció, assumeix la direcció del Centre, seguint compaginant-lo amb les classes dansa clàssica i contemporània.