Les classes

DANSA CLÀSSICA

La dansa clàssica és l’art que consisteix en coordinar una sèrie de moviments específics, aplicant diferents tècniques mentre es segueix un temps musical concret.

Molts beneficis tant físics com psicològics: 

La coordinació, l’equilibri, la correcte postura corporal, la tonificació i activació dels músculs, la flexibilitat, la memòria, la concentració, la consciència corporal i el treball tant individual com en grup.

En edats primerenques, realitzem una iniciació a la dansa: introduïm la consciència corporal, el vocabulari del cos i el vocabulari propi de la dansa clàssica, la musicalitat, la col·locació corporal, la consciència de l’espai i la flexibilitat. Per tant, es desenvolupa també a nivell intel·lectual i cognitiu. 

Tot aquest treball el realitzem amb exercicis de barra a terra i de centre.

Quan ja tenim assolides les bases, el treball a classe consisteix principalment en dues parts. Comencem la classe amb el treball a la barra i continuem amb el treball de centre. Els exercicis a la barra serveixen per activar la musculatura, i anar col·locant correctament el cos, per obtenir la concentració i equilibri per realitzar els exercicis de centre. Al centre es desenvolupa a més a més la consciència de l’espai mitjançant exercicis de diagonals i variacions. 

Quan totes aquestes bases ja estan assolides, podem començar a fer aquest treball amb les sabatilles de puntes, a l’inici posant especial atenció al treball de peus. 

En les classes més avançades s’apliquen tots els coneixements en coreografies i repertori.

Nivells:

  • Iniciació
  • Principiant
  • Mitjà
  • Avançat

Infants: A partir de 4 anys (nens i nenes) 

DANSA CONTEMPORÀNIA

La dansa contemporània és una disciplina que des de l’escola es comença a treballar un cop les alumnes han adquirit la tècnica necessària gràcies al clàssic. És per això que per poder fer un bon treball és imprescindible que paral·lelament se segueixi treballant la dansa clàssica de manera constant, ja que aquesta ens proporciona la tècnica i col·locació correcte.

Es tracta d’un estil de dansa que recull moviments del clàssic transformant-los en un estil més contemporani i a la vegada més personalitzat a cada cos i moviment.

A les classes de contemporani comencem amb un escalfament que permet preparar la musculatura i el cos pel treball que es durà a terme, per posteriorment combinar exercicis tant al centre com a terra, que es van convertint en petits fragments coreogràfics.

Nivells:

  • Principiant
  • Mitjà
  • Avançat

TALLERS COREOGRÀFICS

Es duen a terme amb els alumnes dels nivells més avançats, paral·lelament al curs acadèmic. Ofereixen una formació diferent tant de clàssic com  de contemporani, o d’altres estils que no treballem a l’escola però aporten nous coneixements pel desenvolupament de les nostres alumnes. S’imparteixen tant per professors de l’escola i/o per professors convidats. Són oportunitats que  permeten conèixer diferents estils o disciplines amb les quals no estan acostumades a treballar.